Υπάρχω

Υπάρχω
Το σπίτι μου στη θάλασσα

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009

τουλαχιστον μια ωρα στη γή , όλων μας

Οκτώ ολοήμερα με παιδεύει και παιδεύεται ο φίλος Αρίσταρχος περιφερόμενος άυπνος στο νησί. Στέλνει τους ανθρώπους του κάθε απόγευμα να με ενημερώνουν. Τελικά στο τελευταίο και επιβεβαιωτικό μήνυμα μεταξύ άλλων σημειώνει :

''Εξελιττέσθαι κατά λοξόν κύκλον την γην, άμα δε και περί τον αυτής άξονα δινουμένην.''

Αύριο Σάββατο 28 του Μάρτη, το βραδάκι μετά τις οκτώ και μισή, ελπίζω να δώ τη θάλασσα στο φεγγαρόφως, τον ουρανό μακρύτερα και τα βουνά γύρω απ΄ τα "κάστρα" μου σκοτεινά. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ.


Περιττό να πω ότι ήδη, έχω δώσει εντολή και διαταγή σε γνωστούς και φίλους να επιβάλουν την θέλησή μου για την αυριανή εκστρατεία.
Ο ΓΓ του ΟΗΕ στο μήνυμά του υπογραμμίζει επίσης τα εξής:
" Η Ώρα της Γης θα είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή που έχει γίνει ποτέ. Οι άνθρωποι θα ζητήσουν από τους ηγέτες τους να καταλήξουν σε μια συμφωνία στην Κοπεγχάγη. Σε μια συμφωνία για την κλιματική αλλαγή που θα προστατεύει τους ανθρώπους και τον πλανήτη.
Χρειαζόμαστε μια φιλόδοξη συμφωνία.
Μια συμφωνία που θα είναι δίκαιη και αποτελεσματική.
Μια συμφωνία που θα βασίζεται στα επιστημονικά δεδομένα. Έχουμε πάρει ένα επικίνδυνο μονοπάτι.
Ο πλανήτης μας θερμαίνεται. Πρέπει να αλλάξουμε τις συνήθειές μας. Χρειαζόμαστε πράσινη ανάπτυξη προς όφελος όλων. Χρειαζόμαστε βιώσιμη ενέργεια για ένα φιλικό προς το κλίμα κόσμο. Έναν κόσμο ευημερίας.
Αυτός είναι ο δρόμος προς το μέλλον.
Πρέπει να τον βαδίσουμε μαζί.
Σε όλο τον κόσμο, πολλά διάσημα μνημεία θα συσκοτιστούν στην Ώρα της Γης.Στη Νέα Υόρκη, θα σβήσουμε τα φώτα στο κτίριο του ΟΗΕ. Το ίδιο θα γίνει και σε άλλες εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Εθνών. Σας παρακαλώ, στείλτε ένα ισχυρό μήνυμα κατά της κλιματικής αλλαγής.
Μαζί μπορούμε να βρούμε μια λύση σε αυτό το σοβαρότατο παγκόσμιο πρόβλημα."
Σημείωση 1 : Η λέξη κλίμα, προέρχεται από την κλί-ση, κάτι που αποδεικνύει την σφαιρικότητα της Γης, αφού το κλίμα εξαρτάται από το γεωγραφικό πλάτος, δηλαδή την κλίση που σχηματίζει μία γεωγραφική περιοχή σε σχέση με το ισημερινό επίπεδο.

Σημείωση 2 : Πολλές παγκόσμιες μέρες και ώρες φτιάχτηκαν και φτιάχνονται. Το δράμα είναι ότι όσο πιο πολλές καθιερώσεις, τόσο πιο εύκολα εκφυλίζεις κάποια πανανθρώπινα μηνύματα , αξίες και γεγονότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Ταξιδευτής. Αναφορές και σημειώσεις στις γεωγραφικές ενότητες της Σάμου. Αστυπάλαια, Χησία, Αισχριονία.